وب نوشته‌های حسین جعفری

شجاعت خلاقیت

شاهین کلانتری در کتاب شاهراه تاثیرگذاری از “شجاعت در خلاقیت” به عنوان یکی از عناصر مهم در تولید محتوا نام می برد. او سپس جمله رول مِی را از کتابی به همین نام نقل می‌کند:

“شجاعت، فضیلت یا ارزشی در میان ارزشهای شخصی نظیر عشق یا وفاداری نیست. بلکه اساسی است که زیربنای همه فضیلت ها و ارزشهای شخصی دیگر است و به آنها واقعیت می بخشد. بدون شجاعت، عشق در ما به شکل وابستگیِ محض رنگ می بازد. بدون شجاعت، وفاداری مان به سازش‌گری بدل می شود. شجاعت است که تحقق همه فضیلت‌های روانی انسان را ممکن می سازد. بدون شجاعت ارزش‌های دیگرآدمی صرفا به رونوشتی از فضائل تبدیل می شود.”

رول می – شجاعت در خلاقیت

فکر میکنم همه ما مقداری از خلاقیت را در وجودمان داشته باشیم. از طرفی با توجه به شکست یا موفقیت در اتفاقات گذشته و همچنین برداشت‌های شخصی مان از این رخدادها، این مقدار در نوسان (افزایش یا کاهش) است. اما در نهایت این شجاعت در خلاقیت است که جراتِ بروزِ بیرونیِ هرآنچه از خلاقیت داریم را موجب می‌شود. شجاعتِ خلاقیت به عنوان جزئی از خلاقیت آنرا در بیرون دارای اعتبار و نماد می‌کند.
شجاعت در خلاقیت باعث شکل گیری و اجرای اصل خلاقیت می‌شود. ما با عدم شجاعت، احساس می‌کنیم بطور کل فاقد خلاقیت هستیم یا مقدار آن را کمتر از حد واقعی تصور می‌کنیم. بنابراین؛ از پیمودن راه جدید، سرمایه‌گذاری در بازار جدید و انتخاب محصول جدید غافل می شویم.

شجاعت به عنوان یک تکیه‌گاه هنگام مواجه با عدم قطعیت‌های زندگی همراه ما می‌شود و موجب می‌شود قسمت های ناشناخته‌ی راه جدید، بازار جدید و محصول جدید را در عین حضور ترس بپذیریم و نه با انکار ترس!! که با وجود ترس، اقدام کنیم.
خلاقیت حتی می تواند همانند یک جادوگر باشد که نوع نگاه مان به شکست را تغییر می‌دهد و با تغییرِ هویتِ هرنوع نقص یا شکست آنرا به سکویی برای رسیدن به موفقیت تبدیل کند.

شجاعت در خلاقیت بطور خاص به متفاوت بودن و متفاوت دیدن اشاره می‌کند.
اگر شجاعتِ خلاقیت را از زندگی حذف کنیم، نگاه ها و ایده‌های جدید هم حذف خواهندشد.در اینصورت روال قبل و رسوم قبل‌تر حاکم خواهد بود و همواره براساس گذشته در آینده انتخاب و عمل میکنم. همچنین فناوری و کشف را فراموش می‌کنیم. چراکه همه اختراع ها و ابداعات به واسطه همین شجاعت درونی فرد مخترع و مبدع حاصل شده است.

شجاعتِ خلاقیت یعنی؛ جسارت اجرا کردن آنچه در ذهن درست به نظر میرسد. شهامت نمایش آنچه تصور می‌کنیم صحیح است.
و در مورد نویسندگی یعنی عامل اصلی و تسهیل‌گر در فرایند انتفال مفاهیم از افکاردرونی به قالب کلمات و از قاب متن به نگاه دیگران .

آخرین نوشته‌ها

4 پاسخ

  1. سلام.
    نوشته های ساده ی پرمایه را دوست دارم. همیشه به دل می نشینند. نویسنده این گونه متن ها، کارش را از دید مخاطب هم می نگرد. جایی که برای بیان آن چه مدنظرمان است، از ساده ترین داشته هایمان استفاده می کنیم، مخاطب با صرف زمان و انرژی کمتر دریافت بهینه ای از کار بهره و تاثیر می گیرد.
    سالم باشید و بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *